OPLOSSINGEN

overwaarde benutten

In de loop van tijd overstijgt de waarde van je woning de hoogte van je hypotheek. Ook als je al een groot gedeelte van je hypotheek hebt afgelost, kun je op verschillende manieren van de overwaarde gebruik maken.

Verlagen maandlasten

Wil je meer financiële ruimte? Dat kan, als je de hypotheek oversluit naar een geldverstrekker die een lagere rente heeft. Je kunt ook kiezen voor een andere rentevast periode of een andere aflossingsvorm. Hiermee kun je je maandlasten verlagen. Samen met jou zetten we de voor- en nadelen op een rij, zodat je weloverwogen een besluit kunt nemen.

Verbouwen

Als je erover nadenkt om je huis te verbouwen, spelen je financiën daarbij vaak een bepalende rol. Wist je dat je de overwaarde van je huis kunt benutten om een verbouwing te financieren? Ook kun je de verbouwing financieren door je hypotheek te verhogen aangezien de waarde van je woning toeneemt door de verbouwing.

energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen plaatsten of isoleren zijn mogelijkheden om energie besparende maatregelen toe te passen in je woning. Als je dit wilt financieren dan kunnen wij je daar bij helpen om dit mogelijk te maken.

hoofdelijk ontslag

Helaas gaan jullie uit elkaar en wil graag één persoon in de woning blijven. Dat betekent dat er één persoon van de hypotheekakte moet worden ontslagen.

De betreffende geldverstrekker wil daarvoor wel een aantal documenten ontvangen om te kijken of de achterblijvende persoon ook daadwerkelijk wel kan blijven. Als de geldverstrekker akkoord gaat moet de notaris nog een zogenaamde concept akte van verdeling opmaken. De geldverstrekker zal dan de hypotheek op één naam voort zetten.